[πράξη] 21 - mneme

Πρεμιέρα: 15.12.2011  Διάρκεια: 43 λεπτά

Η νέα [πράξη] της ομάδας χορού ΠΡΟΣΧΗΜΑ σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου προκαλεί τον θεατή να επαναφέρει στη μνήμη του εκείνη την κατάσταση του υποσυνείδητου όπου το μόνο καθήκον του είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του, δίνοντας έτσι την υπόσχεση για ελπίδα.

Διερευνώντας την έννοια της μνήμης, η Μαρία Κολιοπούλου προτείνει ένα παλινδρομικό ταξίδι στη σωματική μνήμη, με στόχο την απόδραση από το παρόν και την αποδέσμευση από την προοπτική του μέλλοντος.

Βυθίζοντάς μας σε έναν κόσμο φανταστικής πραγματικότητας, τρεις γυναίκες (Νικολέτα Καρμίρη, Eυγενία Σιγαλού, Ιωάννα Τουμπακάρη ) αποκαλύπτουν διαφορετικές πτυχές της μνήμης καθώς αφήνουν το σώμα τους να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες μέσα από τις δράσεις και τις ποιότητές του.

Στόχος της παράστασης είναι να παραπέμψει τον θεατή, μέσα από ήχους, εικόνες και σύμβολα στις δικές του θύμησες και μνήμες.

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου

Ερμηνεύουν: Νικολέτα Καρμίρη, Eυγενία Σιγαλού, Ιωάννα Τουμπακάρη

Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου Κουστούμια: Αντώνης Βολανάκης Σκηνικά: Κωνστάντσια Σαραφιανού Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος Διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Κρητικίδη Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα