2ο Bραβείο για την Ομάδα Χορού Πρόσχημα

01.12.2013

Στις 18-23 Νοεμβρίου η "[πράξη] 21 - mneme" ταξίδεψε στην Αλγερία, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αλγέρι και με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η ομάδα πρόσχημα παρουσίασε την "[πράξη] 21 - mneme" στις 20 Νοεμβρίου στο 5o Festival Culturel International de la Danse Contemporaine - Passerelles , που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 22 Νοεμβρίου στο ΤΝΑ, Théâtre National Algérien.

Η “[πράξη] 21 –mneme” βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ με το 2ο Βραβείο, ενώ προσκλήθηκε να συμμετάσχει με νέα παραγωγή στο επόμενο φεστιβάλ.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην Κίνα και το τρίτο στην Μεγάλη Βρετανία και την Αλγερία απο κοινού. Στην διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες από την Συρία, τον Λίβανο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Γαλλία, Αυστρία, Αργεντινή, Ακτή του Ελεφαντοστού, Αίγυπτο, Αμερική, Αλγερία.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν απο τους Alexsandar Ilic (Σερβία), Pavlic Rajko (Κροατία), Cardenas Prieto Rosario (Κούβα), Talat Samawi (Ιράκ) και Francescο Casadesus (Ισπανία)