Δήμητρα Κρητικίδη

Οργάνωση παραγωγής

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα και από το 2006 ασχολείται αποκλειστικά με την οργάνωση παραγωγής της ομάδας.

Ως performer έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο San Francisco Summerfest/dance, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Tanzquartier Wien, στο Place Theatre στο Λονδίνο καθώς και σε πολλά θέατρα και Φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με Ελληνες χορογράφους, όπως η Βάσω Μπαρμπούση, η Αναστασία Λύρα, κ.α.

Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο ετήσιο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στην 1η Μεσογειακή Πλάτφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Φεστιβάλ Videodance “Il coreografo eletronico”, στο Place Theatre, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Το 2008, δίδαξε σύγχρονο χορό στο Laikipia Nature Conservancy στην Κένυα και συνεργάστηκε με χορευτές από το Ναιρόμπι στα πλαίσια του Cross Dance 2008. Το 2009, δούλεψε ως βοηθός χορογράφου στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης στην Ρώμη. Έπίσης την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο ως σύμβουλος κίνησης στο έργο “Ζορμπάς, η αληθινή ιστορία”, σε σκηνοθεσία Cezaris Grauzinis.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την παραγωγή και τη διεύθυνση σκηνής σε διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες (Αθήνα 2004), οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (Αθήνα 2004), Eurovision (Αθήνα 2006), Asian Games (Doha 2006), Rainbow Serpent Music & Dance Festival (Beaufort, Αυστραλία 2006), Ελληνικό Φεστιβάλ (Αθήνα 2006 & 2007), Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσ/νίκης (2007), Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2008), Limerick Youth Theatre (2009 & 2012), Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics (2010), Oman National Day (2010).

Το 2011 εργάστηκε ως Χορογράφος Μάζας και Υπεύθυνη Πρωτοκόλλου για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Special Olympics 2011, στην Αθήνα και ως βοηθός χορογράφου στην Όπερα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" στην Arena di Verona, σε σκηνοθεσία Francesco Micheli. Το 2012, ήταν η χορογράφος της Τελετής Λήξης του Euro 2012.